Menu

Huskeholdet

Pulshold for borgere med hukommelsesproblemer

Kom og vær med på Huskeholdet, hvor vi både træner indenfor i styrkerummet og udenfor i naturen med øvelser, der giver puls og holder kroppen og hjernen frisk.
Huskeholdet er for borgere med hukommelsesproblemer, som demens og parkinsons. Der findes ingen helbredende behandling for demens, men kombinationen af fysisk aktivitet, natur og socialt samvær, kan være med til at mindske symptomerne på demenssygdom.

Vi laver forskellige slags pulstræning og bruger Hillerød Stadions faciliteter og den fantastiske natur omkring stadion. Og undervejs laver vi øvelser på baggrund af hjerneforsker Ellen Gardes anbefalinger til træning af hjernen, for at holde den så frisk som muligt. Holdets mål er at øge din styrke, kondition, balance og koordination.

Hvem er holdet for:
Borgere med en konstateret demens sygdom og som er i et tidligt stadie med mild kognitiv forstyrrelse. Du skal fortsat bo hjemme, være selvhjulpen og i stand til at varetage din egen personlig hygiejne. Du skal forstå og følge verbal eller fysisk guidet vejledning, og må godt bruge gangredskab, men skal have en selvstændig gangfunktion. Hvis dit funktions niveau fysisk eller mentalt falder og derved gør, at du ikke længere kan deltage på Hillerød Fodbolds pulshold for borgere med demens, vil din træner informere dig om, at du skal have kontakt demenskonsulent/koordinator for at få hjælp til andre tilbud i kommunen.

Hvis tilbuddet er noget for dig, så skriv/ring til:

Peter Bennett, pb@hilleroedfodbold.dk, mobil 24975342Fysisk træning for borgere med demens arrangeres af Hillerød Fodbold i samarbejde med DGI Nordsjælland, Alzheimerforeningen Hillerød, Hillerød kommune og Demensvenligt Nordsjælland. 

            

Holdet er startet op med støtte fra DIF & DGIs Foreningspulje.

 

Teamleder

Peter Bennett

Telefon 24 97 53 42

E-Mail  pb@hilleroedfodbold.dk

 

Artikler om Huskeholdet

Hillerød Posten, 14. maj, 2021: Fantastisk at komme igang igen

Artikel om holdet fra Frederiksborg Amts Avis, 10.maj, 2019: